skip to Main Content

Flexibele Kinderopvang

Het komt steeds vaker voor dat vaste opvang niet past bij het rooster van de ouder. Denk bijvoorbeeld aan werken in de zorg. Dan is flexibele opvang de uitkomst.

Daarbij kan je gebruik maken van wisselende dagen en tijden per week. Wij bieden twee soorten flexibele opvang aan. De flexibele opvang met een bundel of de volledig flexibele opvang.

FLEXIBELE OPVANG MET EEN BUNDEL: DE FLEXBUNDEL

Een flexbundel kan je afstemmen op de door jou benodigd aantal uren per maand en zijn door jou zelf in te plannen. De starttijden waaruit je kunt kiezen, bij het kinderdagverblijf of de BSO in vakanties, zijn 06:30, 07:00, 08:00, 12:30 en 13:00 uur. De eindtijden waaruit je kunt kiezen zijn 13:00, 13:30, 17:00, 18:00, 19:00 en 19:30 uur. Bij de voorschoolse opvang kun je kiezen voor de starttijden 06:30 en 07:00 uur. Bij de naschoolse opvang kun je kiezen tussen de eindtijden 17:00, 18:00, 19:00 en 19:30 uur.

Voorkeursgroep

Bij flexibele opvang geldt de bundel per maand. Het kan voorkomen dat je voor een bepaalde week minder uren, of zelfs geen opvang, nodig hebt dan in een andere week. Elk kind heeft een voorrangsgroep en proberen wij het kind in te plannen op zijn of haar voorkeursgroep.

Gegarandeerd plek tegen het bundeltarief

De flexbundel wordt aangeboden voor het gewenste aantal uur per maand keer het flexbundeltarief. Hierbij heb je garantie op opvang ter grootte van de flexbundel, mits minimaal 3 weken vooraf aangevraagd. Indien je boven het aantal uur van de flexbundel uitkomt zullen deze worden gepland tegen het volledig flextarief, dit gebeurt pas na gebruik te hebben gemaakt van de roodstand.

Uren welke boven de flexbundel uitkomen kunnen tot 50% ‘geleend’ worden van de volgende maand (de zogenaamde roodstand).

Geldigheid uren uit de bundel

Als je aan het einde van de maand uren over hebt gaan deze automatisch mee naar de volgende maand. De uren blijven binnen een kalenderjaar of binnen een flexbundelcontract (indien deze korter is dan een kalenderjaar) geldig.

OuderAPP

De opvang aanvragen en het bijhouden van de verbruikte uren kan heel makkelijk via de ouderAPP die je op je smartphone kan installeren of via de ouderlogin.

Kinderopvangtoeslag

Voor het aanvragen van de kinderopvangtoeslag kan je het aantal uur van de bundel hiervoor gebruiken. Dit is een vast bedrag per maand. Deze manier van flexibele opvang is het meest ideaal met betrekking tot de kinderopvangtoeslag. Aangezien je je bundel zoveel mogelijk afstemt op de opvang die jij nodig hebt kan je deze één keer aanvragen bij mijntoeslagen.nl.

Flexbundel puntsgewijs:

  • Vaste bundel voor flexibele opvang
  • Gegarandeerde opvang, bij minimaal 3 weken vooraf aanvragen
  • Vast bedrag voor kinderopvangtoeslag
  • Kosteloos afmelden tot 2 weken voor datum
  • Mogelijkheid tot lenen uren volgende maand
  • Uren meenemen binnen kalenderjaar of contract

VOLLEDIG FLEXIBELE OPVANG: 100% FLEXOPVANG

Bij 100% flexibele opvang ben je heel flexibel. Je betaalt alleen voor de opvangdagen/uren die je afneemt, rekening houdend met reguliere start- en eindtijden. De starttijden waaruit je kunt kiezen, bij het kinderdagverblijf of de BSO in vakanties, zijn 06:30, 07:00, 08:00, 12:30 en 13:00 uur. De eindtijden waaruit je kunt kiezen zijn 13:00, 13:30, 18:00, 19:00 en 19:30 uur. Bij de voorschoolse opvang kun je kiezen voor de starttijden 06:30 en 07:00 uur. Bij de naschoolse opvang kun je kiezen tussen de eindtijden  18:00, 19:00 en 19:30 uur.

Voorkeursgroep

Het kan voorkomen dat je voor een bepaalde periode minder uren, of zelfs geen opvang, nodig hebt dan in een andere periode. Elk kind heeft een voorrangsgroep en proberen wij het kind in te plannen op zijn of haar voorkeursgroep.

Gegarandeerd plek tegen het volledig flexibel tarief

100% flexibele opvang wordt aangeboden tegen het volledig flexibele tarief. Hierbij heb je garantie op opvang, mits minimaal 3 weken vooraf aangevraagd. Afgenomen uren worden maandelijks afgerekend.

OuderAPP

De opvang aanvragen en het bekijken van de afgenomen of ingeplande uren kan heel makkelijk via de ouderAPP die je op je smartphone kan installeren of via de ouderlogin.

Kinderopvangtoeslag

Voor het aanvragen van de kinderopvangtoeslag kan je het aantal uur opvang schatten. Aangezien het volledig flexibel is het verstandig dit goed bij te houden.

100% flexibele opvang puntsgewijs:

  • Geen minimaal aantal uur per maand, je betaald de afgenomen uren tegen het volledig flexibel tarief
  • Gegarandeerde opvang, bij minimaal 3 weken vooraf aanvragen
  • Kosteloos afmelden tot 2 weken voor datum
Back To Top